06 - 48 71 88 78 voetreflexpraktijkbalans@gmail.com

Wat is voetreflextherapie

Voetreflextherapie, ook wel bekend als voetreflexologie, is een eeuwenoude natuurlijke therapievorm. Het bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. Het werd al toegepast in het oude China, in Egypte en bij de Indianen van Noord- en Zuid-Amerika. In die tijd leefde de mens heel dicht bij de natuur en voelden ze aan wat wel of niet goed was voor de gezondheid. Tegenwoordig staat een groot deel van de mensheid veel verder van de natuur af, met een hele andere levensstijl als gevolg.

Het bevorderen van gezondheid start met “back to basic”. Denk daarbij aan goed slapen, gezonde voeding, voldoende buitenlucht, beweging en stress verminderen. Vroeger hoorde voetreflex daar ook bij. Als behandelaar van voetreflexologie zie ik de mens als een samenspel van lichaam en geest. Op het moment dat hierin een blokkade of stagnatie is, kan dit leiden tot een heleboel uiteenlopende klachten. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn door zorgen, maagklachten bij stress, hartkloppingen bij angst, darmklachten als je zenuwachtig bent, slaapproblemen als je te druk bent. Heb je een hoofd vol problemen, dan kan je lichaam daar ook op reageren met pijn, klachten, onzekere “niet pluis” gevoelens. Het een heeft invloed op het ander.

Op je voeten wordt het hele lichaam geprojecteerd. Op onze voeten, handen en oren bevinden zich punten (reflexzones) die in verbinding staan met organen, klieren en weefsels van ons lichaam. Door je voeten te masseren behandel ik datzelfde deel in je lichaam en kunnen gezondheidsklachten verbeteren. Door aanraking van deze punten kan de geblokkeerde energie weer stromen. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd waardoor het natuurlijk evenwicht zich gaat herstellen.

Bij veel alternatieve therapieën gaat men uit van het zelf genezend vermogen. Ook bij voetreflextherapie. Wanneer je ziek bent, wordt je bijvoorbeeld, negen van de tien keer vanzelf beter. Dus zit het zelf genezend vermogen in jezelf. Soms blijf je sukkelen en komt het zelf genezend vermogen maar niet op gang. Voetreflextherapie helpt je om je zelf genezend vermogen weer te doen opstarten.