06 - 48 71 88 78 voetreflexpraktijkbalans@gmail.com

Mogelijke reacties tijdens en na de massage

De reacties tijdens en na de behandeling zijn voor iedereen verschillend.

Je kan je tijdens de behandeling ontspannen, moe en slaperig voelen. Je kan gaan geeuwen. Je kan prikkelingen of tintelingen voelen. Je kan het warmer of kouder krijgen. Je kan wat meer transpireren of emotioneel reageren. Je kan tintelingen voelen op of in de probleem plaatsen.

Direct na de behandeling voel je je misschien een lichte duizeligheid. Je voelt blijheid, innerlijke ruimte, een energiek gevoel of loomheid.

In de dagen na de behandeling is het mogelijk dat je tijdelijk meer transpireert. Ook kan je lichaamsgeur veranderen door uitscheiding van afvalstoffen. Doordat er veel afvalstoffen worden vrijgemaakt tijdens de massage komt het regelmatig voor dat je urine donkerder van kleur is en sterker ruikt en dat je ontlasting verandert. Het is belangrijk om op de dag van de behandeling en de dagen erna extra water of kruidenthee te drinken zodat de afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. Als je te weinig drinkt kan je lichaam de afvalstoffen niet afvoeren en kan je hoofdpijn krijgen.

Ook is het mogelijk dat je extra emotioneel, vermoeid of juist ontspannen bent. Oude kwalen kunnen heel tijdelijk terug komen om daarna weer te verdwijnen. Dit is een goed teken. Het betekent dat het lichaam op de behandeling reageert en bezig is zich te herstellen. Het lichaam komt in balans.

Tijdens en na de behandeling zijn er dus verschillende reacties mogelijk. Elke reactie is goed. Er is door de massage iets in gang is gezet in het lichaam, dus dat er iets gebeurt is positief.